Elin

DX DeLuxe 2006
Igår var det så dags.
Dags för att återupprepa succén med Jan Svanlund från 2005 och 2004, denna gång under namnet DXDeluxe. Förberedelserna är för detta lilla arrangemang enorma, en ny karta ritas av grabbarna, som helt ideelt sliter med orden "det är ju så roligt!"
Och roligt, det blev det!
För oss som skulle sköta dukning och bordsplacering började förberedelserna dagen före, då vi skrev lite snygga placeringskort och köpte diverse förnödenheter på ICA Maxi. På själva tävlingsdagens eftermiddag dukade vi för 121 pers i KG, och efter lite pusslande med bord, stolar och dukar så såg det riktigt mysigt ut!
Nöjda drog vi oss mot TC, som var beläget i närheten av Västertorg, och typ bredvid en riktig a-lagarbänk, där allt annat folk än orienterare höll till... Starten gick 17.15, jag hade visst dragit spiken och fick spåra för de efterföljande tjejerna som var ca 55 st till antalet. Grabbarna var närmare 70 st, det börjar bli imponerande deltagarsiffror...
Banan var helt grym, orientering när den är som allra roligast. Det gick snabbt, var oerhört svårt att hitta vissa stenar som var typ 2 dm stora och branter som knappt fanns... Men alla var nog glada när de kom i mål, trots bommar och missöden, vi hade ju roligt iaf!
På deluxe-arenan var det såklart storbildsskärm, musik och rafflande final som väntade, där Annika Björk och någon Lidingögrabb stod som segrare.
Så var det bara festen kvar... sjöng vi glatt, drog hemåt, duschade, gjorde oss snygga och drog till KG för pizzaätning, öl/vin/cider-drickning, mingling och kanske lite spaning... =)
Kvällen blev grym, stämingen var hög under middagen och även om folk var lite dåliga på att dansa så var vi nöjda med resultatet när vi drog hemåt strax efter midnatt.
Men kvällen slutar inte här.. Väl hemma ställde sig kocken Zerbembasqwibo vid våffeljärnet och gjorde uppskattade nattvåfflor med diverse pålägg. Frågan är bara hur uppskattat det var med pesto, kaviar och kalkon på våffla, som vissa hade (o)turen att få...
Lite mer folk råkade ramla förbi, fick sig lite våfflor med sylt, honung eller red curry, slog sig ner i soffan och umgicks lite. Det blev en väldigt bra kväll och en väldigt bra fest, som slutade på ett ganska osannolikt sätt; Karl Tiselius från Göteborg sitter i vårt vardagsrum, äter en våffla med kaviar på och sköljer ner det med ett glas fil...
Vem hade tippat på det slutet??