Elin

Skitlängesen
Få saker gör mig så arg som när jag inte klarar av att få på en tv. Och i det tillståndet befinner jag mig just nu. TV:n i fråga står hos mor och far, och jag har minsann inte haft några problem att få bild på den förr. Faktiskt har det varit väldigt enkelt, man trycker på den röda knappen på fjärren och vips kan man titta på vad man vill. Ungefär som en tv ska funka. 
 
Men nu står det en ondskefull liten svart låda bredvid tv:n som uppför sig som en obstinat femåring. Jag har inte sett den förr, men känner redan att jag hatar den lite. Eftersom det ligger två fjärrkontroller på bordet inser jag att jag måste använda båda, och jag har klarat av att slå på både tv:n och Boxer-lådan. Men inte fan kommer det nån bild. Det finns ingen sändning tillgänglig, säger tvn och förblir jättetyst. Jag trycker och trycker och trycker. På typ alla knappar och några till. Det händer inget. Jag blir arg. Stänger av alltihopa och sätter mig i soffan med datorn och surar. Det är väl ändå inget vettigt att kolla på. Säkert bara jättedåliga saker. Så jag vill ändå inte titta. (Men om någon vänlig själ vet hur jag ska göra för att få en bild, så tackar jag inte nej till hjälp. Inte för att jag ska titta. Det är ju bara skit på tv. Men ändå. Jag vill inte förlora. Just nu leder team tv-box med 1-0.)
 
Hur som helst. Det var inte därför jag satte mig och skrev här. Inte egentligen. Egentligen hade jag inget särskilt att skriva, så det där kanske funkade bra som inlägg ändå. Det var ju ett tag sen. Sist jag skrev satt jag på Heathrow och sammanfattade fyra veckor med äventyr och bussåkande i Nya Zeeland. Just nu sitter jag i ett grått Edsbyn och har inte hoppat särskilt mycket bungy jump eller fallskärm de senaste veckorna. Jag har faktiskt inte varit i närheten av det, om jag ska vara ärlig. Istället har jag åkt rullskidor, försökt bli vän med min mtb, trampat spinning och slitit i stakmaskinen. Ungefär. Däremellan har jag jobbat. Och jobbet är som jobbet är. Ständigt i förändring - på gott och ont. 
 
Och snart är det midsommar förresten. Jag tycker det är direkt fel. Förr i tiden måste midsommar ha varit mycket senare. Typ i augusti. Eller nåt. Det var kanske inte bättre förr, men det var i alla fall varmare. Kanske. Lite. Inte. Jag vet inte.
 
Nu ska jag gå in till ett annat rum där det minsann finns en tv som inte har nån box. Visserligen bara tre kanaler. Men sak samma. Jag hinner ändå bara titta på en i taget.