Elin

Snart 33
Det är bara några timmar kvar nu. Av mitt år som 32. 11 timmar innan ni i Sverige kan gratulera mig på födelsedagen firar jag 33 här i Franz josef, Nya Zeeland. Eller firar och firar. Jag tror jag ska sova tidigt i kväll, vi drar iväg 7.15 i morgon bitti mot Wanaka, stoppet innan Queenstown.

Ingen här verkar dock tro mig när jag säger att jag är 32, eller faktiskt snart 33. Kanske är de bara snälla, men jag har fått visa passet tre gånger när jag velat köpa öl. Och den gränsen är 18 år. Jag tar inte det som en komplimang längre. Typ inte i alla fall.

Summering så här långt då? Fantastiskt grymt! Så har det varit. Eller så är det. Och då har jag ändå det som många anser vara det bästa kvar, alltså Queenstown där jag stannar fyra nätter. Jag har till och med hängt med, och haft trevligt med, ganska många britter. Det funkar. Det tråkiga är dock att om man bara hänger med bussfolket får man inte träffa någon som bor i det här landet. Det är mycket därför jag gärna letar mig en lokal pub eller så vissa kvällar. Det känns liksom bättre. britterna på bussen gör inte riktigt så. De hänger bara med varandra.

Det är typ bara en vecka kvar nu. Sista natten ska jag sova hos sara och hennes lilla familj utanför christchurch. Sara och jag pluggade ihop i Umeå för hundra år sedan. Så det ska bli hur kul som helst att ses igen!

En vecka som sagt. Den har potential att bli grym. Det ska jag se till. 

Bilder finns som alltid på Facebook. Men här är ett par från dagens vandring på Franz Josef-glaciären.