Elin

It's all about... the house!
 
Inflytt är nog inte förrän i juni. Men i mitt huvud så vet jag redan hur jag vill möblera och vilka tapeter jag vill sätta upp. Här får ni därför en rundtur i min hjärna:
 
 
Hallen. Här är det fint som det är. Nån skohylla och spegel kan ju vara fint. Och om det får plats ska min lilla, lilla vita byrå in här. Den jag just nu har i köket.
 
 
 
Köket. Tapeten är ju fräsch men andas kanske lite för mycket barnkammare. Här ska det upp en typ sånhär tapet: 
 
 
Fint va? Ja. Annars är det inte så mycket som behövs i köket. Förutom köksbord och -stolar då. Och massa kul på kylskåpet. Som kylskåpspoesin som hängt med sedan Uppsala-åren, till exempel.
 
Vidare finns ett litet rum direkt till vänster innanför ytterdörren. Det ser ut så här:
 
 
Det här ska bli mitt lilla gästrum. Men även ett rum för förvaring. Bakom draperiet finns en schysst garderob med hyllor och stänger att hänga kläder på. Typiskt bra. Den grå färgen är väl okej, och det kan hända att jag inte gör något åt det i första skedet. Men får jag feeling och blir tapetseringsexpert, så. Tja. Sen ska det in en liten gästsäng där så klart. Så att nån som vill kan sova över. 
 
 
Här är hallen innanför entrén. Köket till höger, lilla gästrummet till vänster. Hallen i sig är helt okej. Så den får fortsätta vara det till dess att jag vill måla lite på den. Hallmöbel har jag. I form av min älskade teak-byrå.
 
 
 
Och går man genom hallen kommer man till det här rummet. Ett så kallat vardagsrum. Här är tapeter ett måste. Och jag kan inte bestämma mig. Alls. Ska jag gå på ljust? Eller ska jag våga gå på nåt rött och mönstrat? Jag älskar rött. Och svart. Tillsammans med vitt. Vi får la se. Tapeter ska upp i alla fall. Möbler finns. Soffan är lite liten och ska bytas ut, men får duga så länge. TV-bänk, sekretär och 50tals-fåtölj finns också. Och en massa annat.
 
 
 
Och innanför vardagsrummet finns the master bedroom. Mitt rum. Här ska det in dubbelsäng, byrå och garderob. Och det ska tapetseras. Här tänker jag mig en tapet med vit botten och nåt mönster i svart/silver på nåt sätt. Jag har bilden i mitt huvud. Dock inte sett nåt fysiskt exempel på det jag vill ha. Än. Letar.
 
 
Förresten. Den här lilla gulliga toaletten finns i hallen innan vardagsrummet. Den är söt. Den får vara som den är.
 
 
Om man går nedför trappan som är bakom glasdörren uppe i hallen så kommer man till det här. En liten gillestuga. Eftersom jag hatar gula väggar, och eftersom det är ganska små fönster och kan upplevas som mörkt, så ska den få bli vit. Med lite fina saker på väggarna kanske. Vad jag ska möblera med har jag ingen aning om. Snygga retromöbler från loppis, eller en stakmaskin? Tja, allt går ju.
 
 
Och om man går bort mot ytterdörren i gillestugan och tar höger precis innan den, så kommer man hit. Vad ska jag göra här tycker ni? Vitt ska det bli. Så mycket vet jag.
 
 
Och nere finns då även det här. Stora badrummet. Och tvättstugan. Jag gillar det. Och skåpet där till vänster kommer lämnas kvar. Det är bra det.
 
Så. Då kanske ni vet lite mer om hur jag tänker att det ska se ut hemma hos mig på Vinkelgränd så småningom. Det blir mysigt. Sen får vi inte glömma det här. Altanen. Här ska det glassas i solen på nån typ av utemöbler. En sommar på hemmaplan kommer bli hur bra som helst.