Elin

Full fart mot Mora
No offence, Gud, men va fan håller du på med?
Just nu är det mer vitt på Stureplan en löningshelg än det är här i Söderhamn. Och det är inte okej. Inte nånstans. Och nu utlovar du kallt väder och solsken. Okej, det är väl bra. Men nederbörden då? Var är snön när jag och alla andra Vasaloppsåkare behöver den som bäst?
 
Nä. Det här håller inte. Så i helgen är det jag som åker till snön, eftersom den inte riktigt verkar vilja komma till mig. På torsdag packar jag Salomon-trunken och hakar på Forsa OK till Bruksvallarna. Tre dagar med brutalt mycket klassisk skidåkning. Det kan bli precis hur underbart, jobbigt och givande som helst. Och en nostalgitripp, så klart. Varje höst på skidgymnasiet var vi ju där. Åkte upp på fjället, eller runt runt på elljusspåret. Lekte på sjön i flera timmar. Dansade bugg på kvällarna. Tränade, åt, tränade, åt, sov, åt, tränade... Och så vidare. Jag har knappt varit på läger sedan dess. Det ska bli ungefär hur underbart som helst.
 
Sen var det ju det här med Vasaloppet. Jag testade att seeda mig på fjolårsloppen, och det gick över förväntan. Plötsligt står jag i led 5, vilket är långt fram. Jag blev så glad när jag såg det att jag nästan ville smita från jobbet och träna på 620-metersslingan resten av dagen. Men jag höll mig. Till klockan 16. Sen åkte jag så klart en miljard varv på det där spåret, som tyvärr inte är 620 meter just nu. Snarare 420. Men va fan. Jag ger mig inte, Gud. Jag vinner. Alltid.
 
Edsbyn vinner också alltid. I längden. Nu förlorade vi visserligen mot Broberg, efter en rätt tafflig insats. Men ändå. Jag är övertygad om att byn är bättre än Broberg sett över en hel säsong. Och vinsten mot Västerås borta igår visar att vi är så sjukt bra när vi skärper oss. Jag vill gå på bandyfinal i mars. Och inte se något annat lag än Hälsinglands bästa. Är det för mycket begärt, eller? Du kan väl fixa det i alla fall, nu när du nästan förstört vintern för mig genom att sitta där och hålla på snön och antagligen fnissa skadeglatt för dig själv. 
 
Nåväl. Nu är det jag som går all in och satsar som ett as mot den första söndagen i mars. Jag vet att jag kan göra det där bra, om jag bara får förbereda mig som jag vill fram till dess.