Elin

"Låt henne vara"
Jag blir så förbannad!
Eller ok. Jag blir sansat upprörd. På drevet som går mot Marit Björgen.
Jag vill säga som Kalla; Låt henne vara.
För fan, hon använder en astmamedicin som gör så att hon kan andas. Hon har tillstånd, läkarintyg och allt det där. Så lägg ner.
Symbicort innehåller två substanser; den ena är kortison, vilket inte ger någon extra fart uppför backarna på något sätt. Den andra är luftrörsvidgande. Som hon behöver. Annars kvävs hon. Typ. Tar man för mycket sånt blir man skakig. Tar en frisk person sånt så händer inget. Den är inte prestationshöjande, punkt slut.
När jag var yngre hade min syster ansträngningsastma. Hon använde tusen inhalatorer varje dag, typ. Ändå kunde hon får läskiga attacker då hon knappt fick luft och fick stanna i spåret för att kunna börja andas normalt igen.
Var det dopning?
Knappast.
Marit Björgen ägnar sig in heller åt dopning.
Hon tar en medicin hon behöver för att fungera som vanligt.
Det är en förbannat stor skillnad.
...
Hade hon kommit tia hade ingen brytt sig, eller hur? Nu råkar hon bara vara stålkvinnan her self, urstark och med en vinnarskalle som slår det mesta. Och då jävlar ska hon jagas med blåslampa.
...
Så istället för att vara avundsjuka - lyft på hatten för tidernas grymmaste skidåkerska. Hon kommer att sopa rent i det här mästerskapet och jag hoppas att alla kan hylla henne istället för att avundsjukt beskylla henne för något hon aldrig har gjort.